Misschien is het interessant iets te weten te komen over de totstandkoming van deze webpagina. Het gaat misschien niet over een alledaags onderwerp. Misschien had je voordat je hier kwam nog geen enkel idee wie Cornelis Kiliaan was. Er wordt gehoopt daar met deze site wat verandering in te brengen.

Ondanks het feit dat de bewuste man vandaag de dag misschien niet meer bij iedereen even bekend is of goed op het netvlies staat, heeft hij dingen gedaan op taalkundig vlak die van onschatbare waarde waren. Het grappige is dan ook dat op dit moment nog steeds miljoenen mensen profiteren van de positieve dingen die hij gedaan heeft voor het Nederlands in het algemeen.

Het werd als een goed idee beschouwd hier wat dieper op in te gaan om zodoende de erfenis van Cornelis Kiliaan niet vergeten te laten worden. Hier moet met deze site weer een beetje voor gezorgd worden. Bovendien zou het zeer leuk zijn als mensen hier wat kunnen leren over een onderwerp waar ze voorheen nog niet al teveel vanaf wisten.

Taal is iets wat ongelofelijk boeiend kan zijn, niet geheel op de laatste plaats door de veelzijdigheid ervan. Hoeveel verschillende dialecten worden er immers alleen al niet in Nederland gesproken? Of hoeveel talen over de hele wereld? Dit zijn er veel teveel om op te noemen. Door al deze verschillen was het zeer belangrijk dat mensen talen beter gingen begrijpen om zo ook elkaar beter van dienst te kunnen zijn. Hierover ga je op deze pagina ongetwijfeld meer lezen, net als een aantal andere boeiende onderwerpen.